ADW bloazers
 

Welkom op de site van de midwinterhoorngroep Aalten (ADW blaozers)

                       ADW blaozers is een werkgroep van ADW Oudheidkundige Werkgemeenschap Aalten - Dinxperlo - Wisch 

 

een aantal leden van de ADW blaozers  2019

groepsfoto Oude Helenakerk 1
groepsfoto Oude Helenakerk 1

Het bestuur van de ADW blaozers bestaat uit:

Veurman Jan Gerritsen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       0622241114
Schriever Peter de Koning Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0615314501
Man van de knippe     Arie te Linde Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0653464755
Cursussen Willibrord Kruijsen   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0653718081

De midwinterhoorngroep ADW blaozers is een werkgroep van de oudheidkundige vereniging ADW (Aalten, Dinxperlo, Wisch). De groep bestaat uit ± 30 blazers in de leeftijd 30 en 90 jaar. Elk jaar beginnen we in oktober te oefenen om op de 1e zondag van de advent klaar te zijn voor het nieuw blaas seizoen, dat loopt van de 1e zondag van de advent t/m drie koningen.

Elk jaar organiseren we voor geïnteresseerden een cursus midwinterhoorn bouwen.     

 

Ook dit najaar zal er weer een cursus midwinterhoorn bouwen gegeven worden door de midwinterhoorngroep van de ADW Blaozers uit AALTEN.

De informatie avond over deze cursus is op maandagavond 30 mei om 20.00 uur bij de familie Rutgers Giebinkslat 6 De Heurne.

De cursus start eind augustus en wordt in oktober afgerond. Gedurende 5 cursusmiddag/avonden maken de cursisten van een door de ADW Blaozers aangeboden boomstammetje een prachtige midwinterhoorn. Hierop kan dan in de advent de melodie van ”de Olde Roop” geblazen worden. Om de kunst van het blazen onder de knie te krijgen worden er blaaslessen gegeven en indien nodig zijn er leenhoorns beschikbaar.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden voor deze informatie avond dan kan dat bij Willibrord Kruijsen via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-53718081.

                                                                               

Verschillende leden hebben dan ook voor eigen gebruik een of meerdere hoorns gebouwd. Na het bouwen kan met verder met een cursus midwinterhoorn blazen. Hierbij wordt men door een deskundige midwinterhoorn docent de fijne kneepjes van het blazen bijgebracht.

Met de link van de fotogalerij kunt u een indruk krijgen van onze optreden en bijeenkomsten

webmaster:  Joan Nienhuis,  mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.