Oudheidkundige Vereninging Aalten, Dixperlo, Wisch
 

Transcripties

Transcripties van de RK-kerkboeken van Terborg, Silvolde en Varsseveld

Herman Hofs heeft ons de beschikking gegeven over de door hem getranscribeerde kerkboeken van de Rk-statie Terborg, Silvolde en Varsseveld.
Een enorme klus waarvan hijzelf ook aangeeft dat het nooit af is. Leesfouten tijdens het transcriberen, niet leesbare passages waar een eigen invulling naar beste weten aan is gegeven en tikfouten of ‘oude spelling’ waar de spellingscorrector van de tekstverwerker geen raad mee wist.
Wij vragen u dan ook wanneer u namen, woorden of datums tegenkomt waaraan u twijfelt of beter nog, zeker weet dat het niet correct is om dit aan ons door te geven – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - waardoor uiteindelijk een zo goed correct mogelijke, voor ieder toegankelijke transcriptie voorhanden is.
De originele documenten zijn allemaal te vinden bij het ECAL in Doetinchem en de scans hiervan zijn te downloaden op de site van het ECAL (www.ecal.nu) [knop Archief-zoekfunctie]

In de papieren vorm waren van de RK-statie al transcripties en indexen aanwezig in het oud-archief Wisch (nu bij het ECAL en deels bij het HIP-Varsseveld). Deze nieuwe transcripties en indexen zijn in digitale vorm gemaakt zodat ze vanuit huis, per computer, toegankelijk zijn.
Klik hieronder op de links om een doorzoekbaar bestand in Excel of Word te downloaden.

Veel succes en plezier met uw onderzoek en Herman Hofs bedanken wij alvast voor het vele werk en vooral voor het beschikbaar stellen hiervan.