Oudheidkundige Vereninging Aalten, Dixperlo, Wisch
 

Agenda ADW

PROGRAMMA ADW 2017 - 2018

LEZINGEN:
Deze aankondigingen gelden als uitnodigingen.

De aanvang van de ADW-avonden is 19.45 uur.
Voor de jaarvergadering en de excursies worden aparte uitnodigingen verzonden.

 

Woensdag 14 februari 2018 - Kulturhus, Lintelo
Wouter Akkerman van waterschap Rijn en IJssel gaat vertellen over het waterbeheer op de watergangen en beken in de omgeving van Aalten (Bielheimerbeek en Winterswijkse beken).

Woensdag 28 maart 2018 - Bruggink, de Heurne
Jaarvergadering en na de pauze dialect door Herman Peppelman

Dinsdag 17 april 2018 - Radstake, Heelweg
Slag om de Grebbeberg door Bernier Cornielje

 

Bernier Cornielje vertelt op dinsdag 17 april over de verdediging van de Grebbeberg in Rhenen, tijdens de meidagen van 1940.
Tijdens de eerste oorlogsdagen van mei 1940 was de Grebbeberg het toneel van een bloedige strijd tussen het Nederlandse leger en de soldaten van het Duitse rijk.
Tijdens de slag om de Grebbeberg sneuvelden meer dan 400 Nederlandse militairen, vooral in de strijd om het zuidelijkste gedeelte van de linie. ADW gaat op zaterdag 26 mei op excursie naar de Grebbeberg tussen Rhenen en Wageningen. Dan is er onder leiding van een gids een drie uur durende wandeling over het voormalig slagveld. Daarnaast wordt het militaire ereveld op de Grebbeberg bij Rhenen bezocht, de laatste rustplaats van de Nederlandse militairen. Een flink deel van de soldaten dat op de Grebbeberg en in de voorlinies vocht, was afkomstig uit de Achterhoek en Twente.

Boek Huis Sinderen
Tijdens de avond bij de Radstake is er ook gelegenheid om het nieuwe boek over Huis Sinderen, de geschiedenis van een verdwenen landgoed, aan te schaffen. Deze uitgave van ADW is op zaterdag 7 april officieel gepresenteerd in het Buurtschapshuis van Sinderen. De prijs van het boek is 17,50 euro. De belangstelling voor het boek is groot, omdat in de voorverkoop meer dan de helft van de oplage al is verkocht.

 

Zaterdag 26 mei 2018 - dagexcursie
Naar de Blauwe Kamer en de Grebbeberg

 

Liemers : Romeinse waterwerken