Opa van Hooidonk in de 2e Wereldoorlog

Opa van Hooidonk in de 2e Wereldoorlog:
De heer Wuijster is naast het uitzoeken van de diverse familiestambomen, ook de familieverhalen uit de Tweede Wereldoorlog aan het verzamelen.
Zo ook het verhaal van zijn grootvader, Herman Adolf van Hooidonk uit Leiden, die eind 1944 in Leiden bij een razzia op transport werd gezet richting een van de werkkampen aan de grens.

Na de bevrijding heeft hij, zoals onlangs is ontdekt, een tijdje (mei-juni 1945) in het noodhospitaal in Dinxperlo gelegen voor een schotwond. Dit pand deed later al eens dienst als marechausseekazerne en postkantoor. Voorheen was dit Hovenstraat nr. 2, echter nu de hoofdingang van het pand gewijzigd is Weversstraat het adres. Het is een pand van Estinea, met appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Om aan te sterken, heeft hij zelfs een tijdje bij een boerenfamilie in de buurt gelogeerd, om eind juni 1945 weer terug te keren in Leiden.
H.A. van Hooidonk heeft, toen hij terug ging naar Leiden, van de boer waar hij verbleef een zilveren? zakhorloge gekregen. Zo'n mooi ouderwets rond zakhorloge, met een klepje voor het glas van het uurwerkje.

Is er wellicht bij degenen die dit lezen iets bekend over het noodziekenhuis in Dinxperlo in die periode, of zijn er ergens anders bronnen te vinden?
Zijn er wellicht verhalen bekend over mensen die na de bevrijding tijdelijk bij een van de boeren woonde, om aan te sterken na hun verblijf in een van de kampen aan de grens?

Middels de verhalen die nog bekend zijn, zou het heel goed werkkamp Stalag VI-F in Bocholt geweest kunnen zijn. Misschien zijn daar nog verhalen over bekend?

Anders zullen we helaas moeten accepteren dat de exacte verblijfplaats en betreffende boer/familie niet meer kan worden achterhaald.
Weet iemand hier iets meer over te vertellen, meldt dit dan s.v.p bij het secretariaat van de ADW, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.